GUAU&CAT: El real food per a gossos arriba a el Pallol

2020-09-25

Des de fa algunes setmanes, els visitants del Passeig Comercial el Pallol, a Reus, poden gaudir dels serveis de la primera botiga física Guau&Cat. Es tracta d'un nou comerç que ofereix una proposta de menjar saludable i 100% natural per a gossos (i dins de molt poc també per a gats).

Sota el lema “si tu menges sa, per què ell no?” l'equip d'experts de Guau&Cat ha dissenyat una completa oferta de menús, que fugen dels ultra-processats per a apostar per l'elaboració de plats, crus o bé cuinats, que incorporen únicament aliments 100% naturals. Cada menú està elaborat des de l'experiència personal d'un equip que fa més de 15 anys que es dedica a l'alimentació animal i que compta amb la supervisió de veterinaris experts en nutrició i teràpies naturals, així com amb el consell d'una doctora en bio-patologies.

Els usuaris que desitgin acostar-se a el Pallol per a conèixer més a fons aquesta nova proposta “real food” per a gossos i gats, poden fer-ho en horari de 9h a 21h, de dilluns a dissabte, i seran assessorats de forma personalitzada per l'equip Guau&Cat per a trobar l'opció que més s'adeqüi a les necessitats de la seva mascota.

Xerrem amb l'equip de Guau&Cat, per a descobrir més sobre aquesta interessant proposta d'alimentació natural que ja està disponible en el número 8 del carrer Montserrat del Pallol.


Quan i com neix Guau&Cat?

Tot comença amb la necessitat d'alimentar als gossos de casa. Pep, que és qui s'encarrega de tota la part de producció, sempre ha tingut Dogos alemanys, de manera que, imagineu-vos alimentar a “x” gossos de grandària gegant (mengen de mitjana 1,8kg diaris). Amb l'alimentació natural els nostres gossos estaven molt millor: pèl més brillant, menor ingesta d'aigua (disminució del risc de les temudes torsions), figura més estilitzada i atlètica… i gairebé igual d'important: gaudien menjant! Quan vam decidir arrencar va ser perquè vèiem que a moltes persones se'ls feia un món el canvi de l'alimentació dels seus gossos, bé per desconeixement de les necessitats d'un gos, bé per falta de temps i per descomptat influïa molt el factor econòmic.

D'aquí va néixer aquest projecte: volíem cobrir aquesta necessitat d'alimentar-los bé sense que això suposés un sacrifici/sobreesforç econòmic per a les famílies. Estem treballant per a, en poquet temps, poder oferir també una bona alimentació per a gats. (Els nostres clients van bojos perquè els gats de casa roben el menjar als gossos :))

Quin acolliment ha tingut la vostra proposta d'alimentació saludable per a gossos i gats entre els usuaris?

Estem molt satisfets del gran acolliment de la nostra alimentació natural: tant en cru com en cuinat. El “boca a boca” dels nostres clients ens ha portat a posar en marxa la nostra marca “Guau&Cat” en tota la Península.

 

Núñez i Navarro_el Pallol

La botiga de el Pallol és el vostre primer comerç físic?

Bé, de fet, no. Vam començar en un petit obrador/botiga oberta al públic perquè els clients poguessin seguir tot el procés d'elaboració. Això va generar molt bon acolliment i confiança, els clients que veien “in situ” carns, verdures i peix.

A partir d'aquest petit local, la demanda va anar creixent i va ser necessari fer-ho tot més gran i ens vam traslladar a una petita nau. Ens cridaven des de diferents punts d'Espanya: “l'amic d'un amic” és client vostre i voldria alimentar al meu gos amb els vostres menús. I fa uns mesos ens vam aventurar amb l'e-commerce www.guauandcat.com. El creixement està sent exponencial i realment estem molt satisfets.

Finalment ens hem decidit obrir a una botiga física, per a poder oferir l'assessorament de tu a tu. La proximitat amb les persones, els gossos i els gats és fonamental.

Per què heu triat el Passeig comercial el Pallol per a establir el vostre negoci?

Ja teníem molt bones referències del centre. El primer és que està a peu de carrer, no és una gran superfície comercial impersonal. Va molt amb la nostra filosofia, familiaritat, proximitat…Totes les persones que formen part del Passeig Comercial són molt pròximes i amables. Són grans professionals, tot flueix.

Quins són els elements que més valoreu del local? I de la ubicació?

El local és com una peixera.  Amb molt de vidre, obert, convida a entrar. Volem que la gent i els gossos se sentin com a casa, a gust. Que ens coneguin. La nostra intenció és fer tallers d'alimentació per a mascotes, per això hem incorporat una cuina.

La ubicació té els beneficis d'un centre comercial i d'un comerç de proximitat. Està a peu de carrer.

Què trobaran els clients que s'acostin a Guau&Cat?

Trobaran alimentació natural per a les seves mascotes (gossos i pròximament gats): Carn, peix, fruita i verdura. Tant en cru com en cuinat a baixa temperatura. No utilitzem ni additius, ni aromatitzants, ni conservants. Ho trobaran en format de 1Kg o 0.5kg, a punt per a descongelar i servir. També trobaran productes deshidratats completament naturals (snacks) per a promoure l'educació, el joc i la bona salut.

Guau&Cat es presenta sota el lema, "si tu menges sa, per què ell no?" Quin és el vostre valor diferencial en relació amb altres ofertes d'alimentació per a gossos i gats?

No hem inventat res nou, només utilitzem el sentit comú. Hem adaptat la dieta ancestral dels gossos i els gats a la vida actual. Tots sabem la importància de portar una alimentació sana i de fer esport. Si és així, per què no hauria de ser igual per a les nostres mascotes?

Creiem que moltes de les malalties actuals dels nostres gossos i gats van relacionades amb una mala alimentació i amb l'ús d'aliments ultra-processats (com els pinsos).

El nostre producte, encara que sigui de gran qualitat va destinat a totes les llars/butxaques del país. Intentem demostrar que alimentar-los de manera natural és factible i no ha de suposar un malbaratament econòmic.

Núñez i Navarro_el Pallol

 

Actualment existeix una major consciència sobre la importància de consumir productes naturals i es fuig cada vegada més dels ultra-processats, ha arribat aquesta tendència al món dels gossos i gats?

Sí, afortunadament hi ha més consciència d'evitar els ultra-processats en l'alimentació familiar. I de nou, afortunadament, els animals són part de la família, per tant, s'intenta actuar de la mateixa manera.

Llavors sou l'opció “real food” del menjar per a gossos i gats? Com funciona?

Sí, ho podem definir així. El “real food” no deixa de ser el menjar sa de tota la vida. L'única cosa que hem fet és investigar quins aliments són millors per als gossos i gats. Hem de recordar que l'aparició dels ultra-processats (pinso) és un invent relativament nou que apareix en els anys 60. Ens avalen especialistes com: veterinaris nutricionistes i Doctors en Biomedicina.

Funciona igual per a gossos i per a gats?

No, les necessitats nutricionals són diferents. Els gats són carnívors estrictes per definició i els és imprescindible la Taurina, és un aminoàcid essencial que no poden sintetitzar per si mateixos.

Qui elabora els menús que oferiu? Varien periòdicament?

Els nostres menús estan elaborats des de l'experiència personal de fa 15 anys. Els modifiquem acompanyats per veterinaris experts en nutrició i teràpies naturals i amb una doctora en bio-patologies.

Tenim 12 plats diferents (tant en cru com en cuinat), amb la seva combinació es creen menús que proporcionen una dieta sana i equilibrada.

Núñez i Navarro_el Pallol

Quins beneficis notaran els animals que consumeixin el menjar natural Guau&Cat?

Entre els principals beneficis tenim:

  • Un pelatge més brillant.
  • Reducció de femta (es redueixen un 70%)
  • La pell comença a notar-se més nodrida.
  • Augment d'energia i vitalitat.
  • Pes més estable, ja que no menjarà res que no hagi de menjar.
  • Dentadura més sana ja que no queden restes de farina en les genives (com succeeix amb el menjar sec). Apareix menys carrall i disminueix el mal alè.
  • Gràcies als nutrients naturals que porta el menjar no processat, el seu organisme gaudirà de condroprotectors naturals que ajuden a reforçar les seves articulacions.
  • Ajuda a la digestió. Digestions menys pesades
  • Es produirà una menor ingesta d'aigua ja que no han de beure grans quantitats perquè els productes naturals ja ho porten.
  • Millora la seva salut muscular, ocular, òssia i cardiovascular.
  • Reforça el sistema immunitari.
  • Els nutrients del menjar produeixen un efecte Anti-Aging.
  • A causa dels components naturals, reforcen els ossos.

És necessari fer una transició al menjar natural. Imagina't que tota la teva vida has estat menjant una galeteta (que, teòricament, porta tots els nutrients del món) i de cop et posen un bistec amb una amanida. El teu estómac no sabrà com digerir-lo. Doncs amb els animals passa igual, han d'aprendre a digerir els aliments crus a poc a poc. Per això sempre recomanem que comencin pel cuinat. L'adaptació és molt més ràpida.

Oferiu menjar natural cuinat i cru. En quins casos es recomana l'una o l'altra opció? O es tracta de combinar?

Quan un gos passa de pinso a menjar natural recomanem l'alimentació cuinada. La transició és molt més fàcil. Una vegada fet el canvi, el gos ja ha fet l'“eliminació de pinso” del seu cos. Si es vol passar a alimentar en cru, es farà gradualment per a anar acostumant el seu estómac a digerir carns crues.

Volem deixar molt clar que alimentar en cru NO és apte per a tots: persones i gossos. Uns per falta de coneixement i/o sentit comú i els altres perquè potser no són capaços d'assimilar els aliments crus (al no tenir els enzims preparats/acostumats) podent provocar diarrees o fins i tot inapetencia pel menjar en cru.

Tenint clares aquestes premisses, podem alimentar només en cru, només en cuinat o alternar ambdues. Del que es tracta és que el moment de posar-los el menjar deixi de ser un suplici i que sigui motiu d'alegria per a tota la família.

Els clients elaboren els menús dels seus gossos o vosaltres els assessoreu?

Tenim clients de molts tipus. Des de la persona que està molt informada i sap què vol exactament. Hi ha uns altres amb inquietud de voler millorar la seva alimentació, però no saben ni per on començar... i, a més, cada vegada ens arriben més clients derivats de veterinaris. (I ens satisfà enormement, per descomptat!) 

Una proposta que neix amb la voluntat de promoure l'alimentació saludable entre gossos i gats, amb la qual el Pallol continua creixent i ampliant la seva oferta de nous espais d'interès en el Centre Comercial de Reus.

Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.