Meaghan Dorman: La gent a Barcelona és més conversadora que a Nova York
Parlar d' afterwork ens evoca directament a locals novaiorquesos, amb barres repletes de gent demanant alhora còctels de combinacions impossibles de recordar per a qualsevol de nosaltres. Afortunadament, a l'altre costat de la barra sol haver-hi grans professionals preparats per a bregar amb aquesta pressió i treure el millor de si mateixos per a gaudi dels seus clients.
Un dels locals més emblemàtics de la Gran Mançana és el Dear Irving, una cocteleria inspirada en la pel·lícula "Midnight in París", de Woody Allen. Ara, podem gaudir d'aquesta experiència, directament a Barcelona, sense necessitat d'agafar un avió. Fins al 14 de juliol podem viure un afterwork novaiorquès fora de sèrie a l'Hotel 1898, transformat durant un mes en el Seagram's New York Hotel amb activitats i experiències mai viscudes a la nostra ciutat.
Al capdavant d'aquesta icònica cocteleria de Nova York es troba Meaghan Dorman, mixòloga i formadora de prestigiosos bartenders a tot el món. És també una de les bartenders millor valorades del sector i va ser nomenada per la revista IMBIBE Magazine com la millor bartender del món en 2016. Actualment es troba a Barcelona supervisant el Pop Up instal·lat a l'Hotel 1898. A més d'atendre el públic i concedir entrevistes com la que segueix a continuació, ha tingut temps també de conèixer la nit barcelonina i visitar algunes de les cocteleries més famoses de la nostra ciutat. I és que segons ella, sempre cal visitar altres bars.
Meaghan. És la primera vegada que véns a Barcelona?
Sí, he estat a Madrid i Sant Sebastià però mai havia estat a Barcelona. Fins ara ha estat genial. És una ciutat meravellosa!
Quina va ser la primera beguda que vas beure aquí?
Oh, vaig demanar un Dry Martini. M'agraden molt els clàssics, encara que també m'agrada provar coses més experimentals.
Quan vas començar a interessar-te per aquest sector? Com vas començar com barwoman?
Bé, el meu primer treball va ser en una gelateria. A més, la meva mare sempre treballava en bars i restaurants, així que estava bastant familiaritzada amb el sector. Sempre em va agradar la idea de dedicar-me a això. Quan ets jove pots treballar en retail o en bars i restaurants. A més, als Estats Units pots ser barman en complir els 18 anys, així que la meva amiga em va aconseguir un lloc en el bar en el qual treballava i vaig treballar allí durant tota la universitat. Tenia una cap increïble. Sé que a vegades els bars tenen una mala reputació, però ella era increïble. I des de llavors porto ja uns 20 anys en el mundillo.
Uns altres bartenders ens han comentat que us agrada treballar sota pressió, fins i tot quan el bar està ple i tots demanen al mateix temps. Estàs d'acord?
Sí. Totalment. Crec que les persones cometen més errors quan el ritme de treball és lent que quan és ràpid perquè només estàs fent i estimant l'adrenalina del moment.
M'encanta equilibrar això amb la meva nit favorita, tant per a treballar com per a sortir el diumenge a Nova York. Les nits de divendres o dissabte tenim la pressió de gent que pensa "aquesta ha de ser la millor nit de la història". En canvi, els diumenges, tots surten a prendre un parell de copes i tornen a casa a una hora responsable. Volen parlar una mica més, probablement surten amb algú que realment els agrada, en comparació amb les cites del dissabte. M'agrada l'equilibri dels diumenges.
Quin és el còctel més sol·licitat en Dear Irving?
N'hi ha dos. Un que és el Pearl Collins que també se serveix aquí. A la gent realment li encanta el gessamí i el seu aspecte refrescant fet amb Seagram's, que és molt popular als Estats Units. També tenim una beguda picant anomenada Whisky Business que porta sègol, llimona, canyella, bitter d'angostura i pebre fumat. És simple però carregat.
I aquí a Barcelona, quin és el còctel més sol·licitat en aquests moments?
El Gibson, i és genial perquè ens encanta preparar-ho! Una mica de Seagram's, vermut carpano bianco, ceba en vinagreta i notes botàniques i d'aranja. El Pearl Collins també és molt popular.
Segons el teu coneixement de les begudes, quina és la tendència actual?
Els vins enriquits i les cireres. I és una cosa molt interessant. M'encanten els còctels clàssics, així que és molt fàcil fer qualsevol còctel amb cireres o un vi enriquit. També es porten ara els sabors més amargs que mai. La gent entén que no tot és dolça com les fruites o les flors. I aquí entra el nostre treball, que és aconseguir aquest equilibri.
És diferent la forma en què la gent surt a beure a Nova York i com ho fan aquí a Barcelona?
La gent beu molt més a Nova York. M'he adonat que aquí es beu de forma més pausada. I això és bo perquè així es manté millor el control. A més, aquí es conversa més. A Nova York, la gent tendeix a passar molt de temps amb el seu telèfon mòbil mentre pren una copa.
Per cert, has sortit a prendre alguna cosa a Barcelona després del treball?
Sí, he pogut anar a Boadas, a Paradiso i al bar Brutal.
Si haguessis de crear un còctel per a representar a Barcelona, quins serien els seus ingredients?
Crec que hauria de portar una mica de cava perquè és un producte que agrada a tots els que he conegut a Barcelona. A més, he descobert aromes molt bones, així que intentaria barrejar algun tipus de flors, una cosa refrescant. Per exemple, alguna cosa amb magnòlies seria perfecte.
Finalment, si haguessis d'assessorar a algú que està començant a treballar com a cambrer, què li diries?
El meu consell sempre és no voler córrer, perquè crec que ara la gent vol canviar de treball immediatament. S'avorreixen, i crec que molt d'això té a veure amb la forma en què interactuen amb les persones.
Per a mi, entrenar a algú és un procés lent. Només amb el temps aquesta persona podrà millorar. També és molt important que els cambrers surtin a veure altres bars i brindin suport a aquesta comunitat. Tots volem mantenir-nos frescos i ser tan bons com uns altres.