Les oficines del futur: sostenibilitat, flexibilitat i benestar

2024-10-18

El sector de les oficines continua evolucionant en una època de canvis que abasten des de la transformació del treball fins a la cerca incessant de la sostenibilitat. A Grup Núñez i Navarro ho experimentem dia a dia a Barcelona. Així doncs, ens adaptem a les noves exigències del mercat d'oficines, impulsat per tendències com la flexibilitat, l'eficiència i la cerca d'espais que prioritzen el benestar dels empleats. Parlem amb Beatriz de Argila i Miguel Nolla, professionals de la nostra àrea comercial, per aprofundir en la manera d'abordar aquest repte i quines són les perspectives per al futur a NN Working, la nostra divisió d'oficines i despatxos.

Una trajectòria marcada per l'adaptació

Beatriz de Argila, amb 29 anys d'experiència a Grup Núñez i Navarro, i Miguel Nolla han viscut nombrosos canvis a la companyia i al mercat d'oficines a Barcelona. “La pandèmia va ser un punt d'inflexió. Ens va obligar a canviar completament la forma de treballar i a adaptar-nos ràpidament a la digitalització i als models híbrids. Vam passar d'un enfocament presencial a incrementar les comunicacions mitjançant videotrucades i telèfon”, comparteixen tots dos.

També destaquen la capacitat d'adaptació de l'equip en moments de crisi: “La pandèmia ens va afectar profundament, però vam saber gestionar la incertesa acompanyant els nostres clients, escoltant les seves necessitats i treballant conjuntament per trobar solucions. Ara, a mesura que el mercat es recupera, veiem com les empreses estan tornant a créixer i cerquen models d'oficina més flexibles que s'adapten a les seves noves realitats”.

models d'oficina

Un equip comercial centrat en el client

El nostre equip comercial s'organitza de manera horitzontal, cosa que permet una major agilitat i proximitat en l'atenció als clients. De Argila explica: “El nostre equip comercial treballa de manera coordinada per oferir el millor servei. Cadascun de nosaltres té assignats diferents tipus d'espais i projectes, però col·laborem assíduament per cobrir totes les necessitats del client”.

Altrament, Nolla afegeix que un dels grans beneficis de treballar a Grup Núñez i Navarro és la relació fluida amb altres departaments de la companyia, destacant: “Disposem d’equips especialitzats en les següents àrees: Tècnica, Legal, Fiscal, Mobilitat, Servei d'Atenció al Client (SAC)... cosa que ens permet oferir un servei complet i adaptat a cada client. Això no només ens diferencia, sinó que també ens permet respondre ràpidament a qualsevol situació”.

equip comercial

El retorn al centre de Barcelona: una tendència que pren força

Atesa la presència que tenim a la Ciutat Comtal, parlem sobre el mercat d'oficines a Barcelona i el canvi que ha experimentat els darrers anys, i ens confirmen la creixent demanda de flexibilitat: “Des de la pandèmia, moltes empreses havien optat per reduir espais o adoptar models híbrids”, explica el Miguel. I conclou: “Tanmateix, veiem com, progressivament, estan tornant a créixer i cerquen oficines que puguin adaptar-se a les seves necessitats futures, sigui ampliant o reduint metres quadrats segons ho necessitin”.

Una altra tendència rellevant que exposa Beatriz és el retorn al centre de la ciutat, detallant: “Després d'anys en què les empreses optaven per zones més perifèriques, ara hi ha una clara tornada al centre. El prestigi que comporta estar en una ubicació cèntrica, juntament amb el benestar dels empleats, ha estat un factor clau d’aquest regrés. Les empreses valoren la comoditat d'estar ben connectades i poder oferir als seus empleats un entorn agradable i comunicat, amb llum natural, espais comuns i edificis sostenibles”.

Vistes Via Laietana 26

La sostenibilitat: un factor imprescindible per a les empreses

Un dels aspectes que ha pres més rellevància al mercat d'oficines és l'ESG. “La sostenibilitat ja no és només una opció desitjable, és un requisit essencial per a moltes empreses, especialment aquelles que afronten grans exigències de prevenció”, afirma Beatriz. I confirma: “A Grup Núñez i Navarro fem un esforç considerable per rehabilitar els nostres edificis al centre de Barcelona, garantint que compleixen amb els estàndards mediambientals i d'eficiència energètica més alts”.

Miguel reforça aquesta idea subratllant el valor afegit que aporta a les empreses treballar en un entorn sostenible i apunta: “Les empreses busquen edificis que no només compleixin amb la normativa, sinó que també ofereixin un entorn de treball saludable i eficient, ja sigui pel que fa a l’estalvi energètic com al confort dels seus empleats. Això és una cosa que ens pregunten des del primer moment, i és una de les raons per les quals els nostres espais rehabilitats al centre de Barcelona tenen tanta demanda”.

oficines sostenibles

Edificis emblemàtics NN Working: una combinació d’història i eficiència

Un dels grans èxits del Grup ha estat la rehabilitació d'edificis que formen part del patrimoni històric de Barcelona, com La Rotonda o Via Laietana 26 Casa Lleó i Morera, dos exemples en què hem integrat la tradició amb les necessitats actuals del mercat. “La Rotonda és un edifici icònic de Barcelona, que hem rehabilitat per oferir oficines modernes i sostenibles, grans espais que mantenen el seu valor arquitectònic. És un edifici únic que combina art, grans espais i funcionalitat, fet que les empreses internacionals valoren molt quan busquen destacar i guanyar visibilitat al mercat”, comenta De Argila.

Miguel esmenta el nostre edifici Rambla Marina Factory a l'Hospitalet. Una rehabilitació de Grup Núñez i Navarro que també supera les demandes de grans empreses tecnològiques. “És un edifici versàtil que ofereix àmplies superfícies a preus competitius, amb totes les comoditats que aquestes empreses necessiten, com zones comunes i espais flexibles. Una excel·lent opció per a companyies que cerquen expandir-se sense allunyar-se gaire del centre. Rambla Marina Factory se situa en una zona industrial propera a la neuràlgica Plaça Europa de l'Hospitalet”, resumeix Nolla.

La Rotonda

El paper de les multinacionals i l'ecosistema emprenedor

Barcelona continua sent una destinació atractiva per a multinacionals i start-ups pel seu clima, multiculturalitat i qualitat de vida. Miguel assenyala: “L'ecosistema emprenedor a la ciutat està en ple auge, i això ha generat una forta demanda d'oficines per part d'empreses tecnològiques, farmacèutiques i serveis com els call centers. Barcelona ofereix un entorn molt favorable per atraure talent internacional, i això ha impulsat la necessitat d'oficines modernes, ben ubicades i adaptables”.

Beatriz comenta que moltes de les multinacionals que s'instal·len a Barcelona cerquen solucions a llarg termini i declara: “No només volen un espai per al present, sinó que cerquen oficines amb els quals puguin créixer. Estem preparats per oferir-los aquesta flexibilitat, permetent que s’adaptin a mesura que les seves necessitats canvien”.

Casos d’èxit: acompanyant el creixement d’empreses

Al llarg dels anys, a Grup Núñez i Navarro hem acompanyat nombroses empreses en el seu creixement, i molts d'aquests projectes han estat autèntics casos d'èxit. Nolla explica: “Un dels millors exemples és el de PIER 07 a Via Laietana, on treballem amb empreses emergents que van començar en oficines petites i s'han anat expandint gràcies a la flexibilitat que els oferim”. I prossegueix: “Això els permet optimitzar els seus recursos sense haver-se de preocupar per canviar constantment d’ubicació”.

Beatriz aclareix: “En projectes emblemàtics com La Rotonda i Rambla Marina, no només proporcionem espais que compleixen amb les seves expectatives en termes de grandària i sostenibilitat, sinó que també els ofereixen prestigi i visibilitat al mercat”.

Via Laietana 26

Una oferta integral i de compromís a llarg termini

Amb el 95% de les nostres oficines ubicades al centre de Barcelona i més d’un 85% d’ocupació, Grup Núñez i Navarro és una referència dins el mercat, oferint espais moderns, rehabilitats i dissenyats per satisfer les necessitats de les empreses actuals. Beatriz explica: “La nostra oferta està pensada per cobrir tant grans multinacionals com start-ups que busquen créixer, i ho fem oferint flexibilitat, sostenibilitat i un servei personalitzat”.

Miguel emfatitza la importància de l'acompanyament a llarg termini, afirmant: “El nostre compromís amb els llogaters no acaba amb la signatura del contracte. Sempre estem presents per ajudar-los a adaptar-se a qualsevol canvi que puguin necessitar en el seu negoci. Aquesta proximitat i flexibilitat és el que ens ha permès mantenir relacions duradores amb tantes empreses al llarg dels anys”.

Grup Núñez i Navarro: innovació i compromís

Amb una trajectòria de 75 anys, a Grup Núñez i Navarro continuem demostrant que la combinació d'experiència, innovació i un fort compromís amb els nostres clients resulta clau per al mercat d'oficines a Barcelona. “Oferim estabilitat, flexibilitat i un servei integral que ens permet ser un soci estratègic per a les empreses que busquen créixer i necessiten adaptar-se a Barcelona”, conclou Beatriz de Argila.

Miguel Nolla afegeix que la confiança que s'estableix amb els llogaters és un dels valors més importants per a l'empresa: “El nostre llogater és per sempre. Acompanyem els nostres clients en cada pas, ajudant-los a expandir-se i assegurant-nos que tenen tot el que necessiten per prosperar, perquè quan hagin de marxar recordin que sempre estarem allà per a ells”.

servei integral

Finalment, no podem deixar de preguntar-los, ja que visiten tants edificis, quines són les seves vistes preferides de Barcelona. Mentre que Miguel Nolla tria l'edifici de La Rotonda, i el seu domini del Tibidabo i el barri de Sant Gervasi, Beatriz de Argila escull les vistes a Ciutat Vella de l'edifici PiER 07, tot i que no els agrada haver-se de quedar amb un de sol. A més, esmenten les espectaculars vistes de la Torre NN Tarragona a Sants o les de l'edifici Pere i Pons, al barri de Les Corts, a la zona prime de Diagonal, amb una coberta enjardinada i equipada dissenyada per millorar la qualitat de vida dels seus llogaters, de l’edifici i de l’entorn. Aquest projecte també millora les vistes des dels alts edificis residencials contigus. En aquest context, continuem reverdint cobertes i zones comunes d'edificis d'oficines, com Diagonal 593, Zona Franca 137, Bonanova 59 o Aragó 182, perquè aquestes siguin un lloc de trobada, socialització, benestar, innovació i creativitat.

coberta enjardinada NN

Les cobertes enjardinades són una solució arquitectònica cada cop més utilitzada a la coberta d'edificis comercials, centres de treball i habitatges arreu del món pels múltiples beneficis mediambientals que aporten, tenint en compte un context urbà cada cop més contaminat. Davant la manca d'espais verds a les ciutats on poder descansar i harmonitzar amb la natura, aconseguir l'equilibri verd i sostenible entre persones i arquitectura és una necessitat. Amb la implantació de cobertes enjardinades contribuïm a una ciutat sostenible.

imagen_destacada
oficines i flexibilitat
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.
Aquest bloc està trencat o falta. Pot ser que falti contingut o heu d'habilitar el mòdul original.